Provencaalse Tournedos

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de paprika′s middendoor, verwijder steel, zaad en zaadlijsten en laat ze onder de grill met de schil naar boven blakeren, zodat het vel gemakkelijk loslaat. Pellen en in 1 cm. brede repen snijden. Dompel de tomaten 40 seconden in kokend water, pel en ontpit ze en snijd het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes. Verhit in een grote koekenpan de olijfolie en fruit hier in al roerende de uien. Voeg de knoflook, tomatenblokjes en paprikarepen toe. Op smaak brengen met zout, peper en Provencaalse kruiden. Op zacht vuur 20 minuten laten smoren. Verhit in een andere koekenpan het ganzenvet en bak hierin de tournedos, 2 tot 3 minuten aan iedere kant. Op smaak brengen met zout en peper. Schep de saus over de tournedos en laat alles nog eens 2 minuten doorkoken. Warm opdienen.

Provencaalse Tournedos is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tournedos met koffiecrunch en aardappel-knoflookcrème
45 min-
Bekijk recept
Tournedos met paddenstoelensaus
Bekijk recept
Tournedos met stilton
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept