Provencaalse Spies

4
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijdt de aubergine, courgette, paprika en venkel in blokjes, evengroot als de biefstukblokjes. Snijdt ook de plakjes ontbijtspek in blokjes. Maak van de overige ingrediknten een marinade en marineer hierin het vlees enkele uren. Rijg het vlees en de stukjes groente aan een pen en leg de spiezen op de barbecue. De spiezen moeten ongeveer 4 minuten op de barbecue, onder regelmatig draaien en op een hete warmtebron. Maak een koolsalade van 125 gram dun geschaafde rode kool, 125 gram dun geschaafde witte kool, een kleine verse ananas, enkele gesneden lente-uitjes. Maak het op smaak met een dressing van mayonaise, ananassap, peper, zout en cayennepeper. Ook smaakt een komkommer-relish bijzonder fris in combinatie met deze Provengaalse spiezen. Gebruik hiervoor een komkommer, een winterwortel, een ui, zout en het sap van een citroen. Rasp de komkommer, winterwortel en snijdt de ui in kleine stukjes. Laat het geheel intrekken in het sap van een citroen en breng het met een snufje zout op smaak. Maak een koolsalade van 125 gram dun geschaafde rode kool, 125 gram dun geschaafde witte kool, een kleine verse ananas, enkele gesneden lente-uitjes. Maak het op smaak met een dressing van mayonaise, ananassap, peper, zout en cayennepeper. Ook smaakt een komkommer-relish bijzonder fris in combinatie met deze Provengaalse spiezen. Gebruik hiervoor een komkommer, een winterwortel, een ui, zout en het sap van een citroen. Rasp de komkommer, winterwortel en snijdt de ui in kleine stukjes. Laat het geheel intrekken in het sap van een citroen en breng het met een snufje zout op smaak.

Provencaalse Spies is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bbq worst spies
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle EK-spies met oranjesalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ballenspies
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept