Provencaalse Vissoep

4
20-30 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Neem voor de visfilet bijvoorbeeld rode poon, wijting en kabeljauw. In plaats van versgepelde tomaten kunt u ook gepelde tomaten uit blik nemen. Pers de knoflook, snijd de venkel en de tomaat in stukken en knip de peterselie. Verwarm de olie in een pan en bak hierin de gesnipperde ui en de uitgeperste knoflook lichtbruin, voeg vervolgens de in stukken gesneden venkel en tomaat toe en smoor het geheel vijf minuten. Voeg vervolgens bouillon, witte wijn, tijm en laurierblad toe en breng de vloeistof aan de kook. Voeg na tien minuten de in stukken gesneden vis toe en laat deze in 3,5 minuut pocheren. Doe tot slot de mosselen en de peterselie bij de soep.

Provencaalse Vissoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise vissoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept