Mediterrane Stoemp Met Kip

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

? Schil de aardappelen en kook ze. ? Rooster de pijnboompitten in een tefal-pan zonder vetstof. ? Snijd de gedroogde tomaten in reepjes. Hak de basilicum fijn. ? Snijd de Gouda in heel kleine dobbelsteentjes. ? Hak de sjalotten en de knoflook fijn en bruin ze lichtjes in enkele lepels olijfolie. ? Haal nadien van het vuur. ? Giet de aardappelen af en laat ze even bloemen. ? Giet er enkele lepels opgewarmde olijfolie bij en pureer grof pureren. ? Meng er de sjalotten, knoflook, drievierde van de pijnboompitten, gedroogde tomaten, de Gouda en basilicum door met een lepel. Kruid met peper en zout. ? Bak de kipfilets in boter. ? Deglaceer de pan en maak een saus met de room. ? Voeg er een scheutje cognac aan toe. ? Snijd de tomaten in twee, en bestrooi met Provencaalse kruiden. Zet dit even in de (microgolf)oven.

Mediterrane Stoemp Met Kip is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane pastaschotel met Chaumes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept