? Schil de aardappelen en kook ze. ? Rooster de pijnboompitten in een tefal-pan zonder vetstof. ? Snijd de gedroogde tomaten in reepjes. Hak de basilicum fijn. ? Snijd de Gouda in heel kleine dobbelsteentjes. ? Hak de sjalotten en de knoflook fijn en bruin ze lichtjes in enkele lepels olijfolie. ? Haal nadien van het vuur. ? Giet de aardappelen af en laat ze even bloemen. ? Giet er enkele lepels opgewarmde olijfolie bij en pureer grof pureren. ? Meng er de sjalotten, knoflook, drievierde van de pijnboompitten, gedroogde tomaten, de Gouda en basilicum door met een lepel. Kruid met peper en zout. ? Bak de kipfilets in boter. ? Deglaceer de pan en maak een saus met de room. ? Voeg er een scheutje cognac aan toe. ? Snijd de tomaten in twee, en bestrooi met Provencaalse kruiden. Zet dit even in de (microgolf)oven.
Mediterrane Stoemp Met Kip is een recept van Smulweb.nl