Provencaalse Visschotel

4
0-10 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng de stukken vis met de aardappelschijfjes en de bouillon afgedekt aan de kook in een grote pan met dikke bodem. Draai het vuur laag en laat 1o minuten zachtjes stoven. Voeg de prei toe en laat nog ? 5 minuten stoven tot alles gaar is. Schep met een schuimspaan vis, aardappel en prei in een voorverwarmde schaal
  • 2 Roer de eidooiers en de helft van de mayonaise door elkaar. Klop hier een scheutje van de warme bouillon door
  • 3 Roer dit mayonaisemengsel door de rest van de bouillon in de pan. Verwarm al roerend op laag vuur tot hij zo dik is dat hij de bolle kant van een lepel bedekt, maar laat het mengsel niet koken. Schenk de saus over de vis en groenten
  • 4 Leg vlak voor serveren 1-2 sneetjes stokbrood en elk soepbord. Schep er wat vis en aardappelen met saus over. Garneer met fijngesneden peterselie en geef de resterende knoflookmayonaise er apart bij.

Provencaalse Visschotel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauwschotel met citroenrijst
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oriëntaalse ovenschotel met victoriabaars
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visschotel met muntcouscous
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane visschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept