Gevulde Aubergines Met Kip

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de aubergines, snijd ze in de lengte doormidden en hol deze uit. Bewaar het vruchtvlees. Kook de auberginehelften 5 minuten in de bouillon. Laat deze uitlekken en bewaar het kookvocht. Bak de spekblokjes op een laag vuur in eigen vet knapperig en goudbruin. Haal de spekblokjes uit de pan. Bak in het spekvet de gesnipperde uien, het kipvlees en het auberginevruchtvlees. Bestrooi het geheel met zout. peper en Provencaalse kruiden. Vul de auberginehelften met het mengsel en bedek elke helft met een plak kaas. Leg de aubergines in een beboterde ovenvaste schaal. Schenk het kookvocht van de aubergines er omheen en plaats de schaal in het midden van een voorverwarmde oven van 220?C tot de kaas is gesmolten, zo′n 10 minuten. Bestrooi het gerecht voor het serveren met paprikapoeder en garneer met een toef peterselie.

Gevulde Aubergines Met Kip is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept