Provencaalse Kaas-rollade

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Boter in een ruime braadpan heet laten worden en de rollade hierin rondom bruin aanbraden. De warmtebron zachter zetten en de deksel schuin op de pan leggen. Het vlees in ca. 1 uur gaar braden. Af en toe keren. Nu de saus maken: in een steelpannetje de boter smelten, de gesnipperde ui fruiten en dan de bloem er goed doorroeren. Als er binding is de helft van de melk toevoegen en alles al roerend aan de kook brengen. De saus verdunnen met de rest van de melk tot deze helemaal glad is. Dan de saus aan de kook laten komen en afmaken met de wijn, kaas en ham. Doorroeren en evt. op smaak maken met zout, peper en wat citroensap. Als het vlees gaar is, de rollade een paar minuten laten rusten en vervolgens in plakken snijden. Die op een voorverwarmde schaal leggen en een deel van de saus erover gieten. De rest van de saus er apart bij serveren.

Provencaalse Kaas-rollade is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes
70 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rotolo di carne con insalata verde (Rollade van kalfslende met groene salade)
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept