Boter in een ruime braadpan heet laten worden en de rollade hierin rondom bruin aanbraden. De warmtebron zachter zetten en de deksel schuin op de pan leggen. Het vlees in ca. 1 uur gaar braden. Af en toe keren. Nu de saus maken: in een steelpannetje de boter smelten, de gesnipperde ui fruiten en dan de bloem er goed doorroeren. Als er binding is de helft van de melk toevoegen en alles al roerend aan de kook brengen. De saus verdunnen met de rest van de melk tot deze helemaal glad is. Dan de saus aan de kook laten komen en afmaken met de wijn, kaas en ham. Doorroeren en evt. op smaak maken met zout, peper en wat citroensap. Als het vlees gaar is, de rollade een paar minuten laten rusten en vervolgens in plakken snijden. Die op een voorverwarmde schaal leggen en een deel van de saus erover gieten. De rest van de saus er apart bij serveren.
Provencaalse Kaas-rollade is een recept van Smulweb.nl