Snijd de kip in stukken en doe die in een grote schaal met de sojasaussen, rijstwijn/sherry, zout en peper. Meng goed door elkaar. Laat ca. 30 minuten in de koelkast marineren. Laat de kip uitlekken en verwijder de overtollige marinade. Verwarm een wok of grote koekenpan op een hoge warmtebron tot hij heel heet is. Voeg de olie toe, en als deze heet is, de kip en bak aan alle kanten bruin. Reduceer de warmte tot medium en laat de kip nog 5 minuten bakken tot hij goudbruin is. Haal de kip uit de wok en laat uitlekken in een vergiet. Giet de olie, op 2 el. na, uit de pan. Zet de wok weer op de warmtebron en voeg de knoflook, gember, uien, peper en zout toe en roerbak 1 minuut. Reduceer de warmte en laat ngo 3 minuten bakken tot de uien glazig zijn. Voeg de tomaten, olijven en bouillon toe. Breng het mengsel zachtjes aan de kook en doe de kip terug in de wok, zet de warmtebron laag, bedek de pan en laat 15 minuten pruttelen tot de kip gaar is. Voeg de basilicum, suiker, peper en zout toe en laat nog 2 minuten koken. Schep op een warme schaal en serveer.
Provencaalse Kip Gekruid Met Gember is een recept van Smulweb.nl