Provencaalse Kip Gekruid Met Gember

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de kip in stukken en doe die in een grote schaal met de sojasaussen, rijstwijn/sherry, zout en peper. Meng goed door elkaar. Laat ca. 30 minuten in de koelkast marineren. Laat de kip uitlekken en verwijder de overtollige marinade. Verwarm een wok of grote koekenpan op een hoge warmtebron tot hij heel heet is. Voeg de olie toe, en als deze heet is, de kip en bak aan alle kanten bruin. Reduceer de warmte tot medium en laat de kip nog 5 minuten bakken tot hij goudbruin is. Haal de kip uit de wok en laat uitlekken in een vergiet. Giet de olie, op 2 el. na, uit de pan. Zet de wok weer op de warmtebron en voeg de knoflook, gember, uien, peper en zout toe en roerbak 1 minuut. Reduceer de warmte en laat ngo 3 minuten bakken tot de uien glazig zijn. Voeg de tomaten, olijven en bouillon toe. Breng het mengsel zachtjes aan de kook en doe de kip terug in de wok, zet de warmtebron laag, bedek de pan en laat 15 minuten pruttelen tot de kip gaar is. Voeg de basilicum, suiker, peper en zout toe en laat nog 2 minuten koken. Schep op een warme schaal en serveer.

Provencaalse Kip Gekruid Met Gember is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelgember vinaigrette
- 10 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept