Fazant Met Champagne

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwijder de plakjes spek en de vijgenbladeren van de fazanten. Laat ze mooi goudbruin bakken in een kookpan met de boter en de arachideolie. Voeg peper en zout toe. Wanneer ze mooi goudbruin zijn, haalt u ze uit de pan en fruit u vervolgens de fijngesnipperde sjalotten. Laat ze zachtjes slinken en overgiet daarna met de champagne. Schraap de braadresten los en leg de fazanten daarna terug in de kookpan. Leg het deksel erop en laat nog 40 minunten sudderen op een zacht vuurtje. Voeg de verse room en de vleesfond toe en laat nog 10 minuten doorkoken zonder deksel. Breng op smaak, haal de fazanten uit de kookpan en laat indien nodig de saus inkoken op een hoog vuurtje, terwijl u de fazanten in stukken snijdt.

Fazant Met Champagne is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept
Champagne flip
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept
Granité met champagne, aardbeien en frambozen
Nagerecht
Bekijk recept

Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazant met zuurkool
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildterrine van konijn en fazant
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Fazant in cider met salie, bacon en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept