Verhit de olie in een grote pan en bruit de ui-enknoflooksnippers met de blokjes worst en ontbijtspek ca. 10 minuten; roer af en toe. Giet de geweekte bonen af en roer ze door het groente-vleesmengsel. voeg 2 liter heet water , de bouillon tablet en de kruiden toe. Breng de vloeistof aan de kook en laat de soep ca. 1 uur zachtjes koken, tot de bonen gaar zijn. Maak intussen de groenten schoon; breek de sperziebonen in stukjes, snijd de prei in smalle ringen, de aardappelen en de winterwordel in blokjes en de kool in smalle reepjes. Pureer 1/4 deel van de witte bonen in de soep. Roer de gesneden groenten, de tomatenpuree en de wijn door de soep. Breng de soep weer aan de kook en laat hem nog ca. 30 minuten zachtjes koken, tot de groenten gaar zijn. Snijd de rookworst in plakjes en laat ze de laatste 10 minuten meewarmen. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Groentesoep Met Witte Bonen En Worst is een recept van Smulweb.nl