Gefrituurde Kaas-Griesballetjes Met Spruitjespuree

2
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

In pan met weinig water en zout aardappels en spruitjes in ca. 25 min. gaar koken. Intussen paneermeel in diep bord strooien. Ei loskloppen en in ander diep bord doen. Kaas-griesmeel tot 10 gelijke balletjes vormen en door paneermeel wentelen. Vervolgens door losgeklopte ei halen en weer door door paneermeel wentelen (balletjes moeten aan alle kanten goed bedekt zijn met paneermeel). In frituurpan vet verhitten tot 175 C of tot er witte damp vanaf komt. Bord bekleden met keukenpapier. Balletjes met 5 tegelijk snel goudbruin frituren. Op keukenpapier laten uitlekken en warmhouden. Intussen aardappels en spruitjes afgieten. Met pureestamper fijnstampen. In steelpannetje rest van melk verwarmen Al roerend zoveel melk en boter toevoegen tot gladde puree ontstaat. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Zo nodig op zacht vuur al roerend door en door warm laten worden. Spruitjespuree in warme schaal scheppen. Kaas-griesmeelballetjes langs rand leggen

Gefrituurde Kaas-Griesballetjes Met Spruitjespuree is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Hertenrack met spruitjespuree en stoofpeertjes
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsbout met spruitjespuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koteletjes van konijn met calvadossaus, spruitjespuree en knolselderkoekjes
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenfilet Op Spruitjespuree Met Warme Cranberriesaus
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Amandelschuim, tutti frutti
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Churros (gefrituurde deegstengels)
50 min
Bekijk recept
Gefrituurde gamba's met aardappelchips
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept