Romige slasoep met hollandse garnalen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
swijze: Was de bladeren sla en laat de nerven zitten. Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook. Verhit de boter in een ruime pan, bak de sjalotjes en de knoflook goudbruin. Voeg de sla toe en bak het even mee. Voeg de visbouillonblokjes samen met 1 liter water aan de sla toe. Laat de soep circa 10 minuten zachtjes koken. Was en hak de dille. Was en snij de tomaat in kleine blokjes. Spoel de garnalen onder koud stromend water. Haal de pan van het vuur en pureer de soep. Voeg de slagroom toe aan de soep en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg de garnalen, dille en de tomaat toe en warm de soep nog circa 3 minuten voor het uitserveren. Zeer lekker met oerbrood, besmeerd met gezouten boter

Romige slasoep met hollandse garnalen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept