Black Bun

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smeer een cakevorm met anti-aanbaklaag van ca. 23 x 13 x 7 cm in met olie. Mix de bloem en boter door elkaar en voeg de suiker toe tot er een fijn en kruimelig mengsel ontstaat. Voeg de dooiers en het water toe en mix het tot een glad, zacht deeg. Doe plasticfolie over de kom en laat het deeg 20 min. in de koelkast rusten. Verhit de oven op 180° C. Roer de rozijnen, oranjesnippers, amandelen, suiker, kruiden en whisky in een grote kom door elkaar. Zeef bloem, krimmetart en bakpoeder boven de kom ; voeg de melk, het ei en de eidooier toe. Roer alles met een houten lepel door elkaar. Rol tweederde deel deeg uit en bedek er de cakevorm mee. Laat 1,5 cm over de rand hangen. Schep de vulling in het deeg en druk het stevig aan. Rol de rest van het deeg uit. Smeer de rand van het deeg in de cakevorm en het mengsel in met losgeklopt eiwit. Leg het deeg op de vulling en druk het aan. Druk de zijkanten dicht en snijd overtollig deeg weg. Smeer de bovenkant in met de rest van het eiwit en bestrooi met suiker. Bak de cake 1 uur, zet de oven daarna op 160° C en bak de cake nog 1,5 uur tot hij mooi bruin is. Laat de cake in het blik afkoelen. Black Bun kan een jaar goed blijven. Je kan deze cake best enkele weken van tevoren maken.

Black Bun is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Steamed buns met 5 spice-eend
50 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bun Voi Rau Thom
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Steamed buns met char siu varkensvlees
1uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Bun Rieu
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Vega-quesadilla
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Black eye pesi moksi alesi met gestoofde kip en kouseband sopropo salade
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kraken & Fentimans Curiosity Cola
10 min Snack
Bekijk recept
Black bean-tofu met Chinese rijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept