Brochette van kwarteltjes met Rodenbach

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Versnijd de savooi naar wens en kook 3 min. in gezouten water. Spoel koud. Kook de geschilde aardappelen en raapjes gaar in gezouten water, giet af en zet nog even terug op het vuur om het overtollige vocht te laten verdampen. Pureer. Kruid met peper, zout en muskaatnoot en werk af met een nootje boter en een scheutje room. Kruid de kwarteltjes binnenin en langs buiten met peper uit de molen, zout en tijm. Doe wat boter in een ovenvaste pan en laat de kwartels hierin kleuren. Voeg de laurier toe. Laat verder garen in de oven van 180°C, dit gedurende 15 min. Haal de kwarteltjes uit de pan en stoof in diezelfde pan de fijngesneden ui. Blus de ui met de Rodenbach en gevogeltefond en laat even inkoken. Voeg de pruimen toe en werk af met mosterd en wat room. Neem een tweede pannetje en bak hierin de spekreepjes. Voeg de savooi toe en laat even meestoven. Kruid af met peper. Versnijd de kwartels in stukjes en maak hiervan brochettes. Check of alles goed op temperatuur is. Garneer de borden en werk af met notenbrunoise en bieslook. Tips: Belgische bieren passen perfect op de feesttafel, zowel in het glas als in de wildbereiding. Dit recept is bereid met Rodenbach, maar kan ook met een andere biersoort worden klaargemaakt.

Brochette van kwarteltjes met Rodenbach is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfslapjes met Rodenbach
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
gehaktballen in de rodenbach
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoverij van varkenswangetjes met balsamico
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodenbach-Uiensoep
10-20 min -
Bekijk recept

Zalmbrochettes met kerstomaat en citroen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardbeienbrochetten en anijskaramel
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Brochettes voor lekkerbekken
Snack
Bekijk recept
Ierse rundvlees-brochette
75 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept