Brabants haantje

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De boter laten smelten in een gietijzeren pan, de ui en het spek toevoegen. Het op stukken gedaan haantje toevoegen. Wanneer dit alles een mooi kleurtje gekregen heeft overgieten met jenever en flamberen. Alles overgieten met een goede fles rode Bourgogne, het kruidentuiltje, een beetje bouillon en enkele champignons toevoegen. Op een zacht vuurtje laten sudderen gedurende één uur. De stukken uit de pan halen. Een saus maken met een beetje bloem, wat boter en het kookvocht. Opdienen in een diep bord een versieren met gefrituurde korstjes.

Brabants haantje is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Haantje met knoflookaardappelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Haantje & cappuccino van wortelen met kardemom
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oktoberfeest Haantje
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Haantje In Madeirasaus
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Bruinebonensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoemp op z’n Brabants
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenerwtensoep met bacon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde haring met roggebrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept