Bouche van rog met kleine groentjes

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Week de rog 2 tot 3 uur in licht gezouten water of melk. Spoel hem onder stromend water. Pocheer de rog in licht gezouten water en witte wijn. Snijd de wortel en prei in fijne ringen, de selder in stukjes en hak de sjalot. Doe de wortel, sjalot, selder, tijm en laurier in een pot water zodat ze juist onder staan, voeg er 30 g boter bij, kruid met peper en zout en breng aan de kook. Dek af en laat de groentjes langzaam gaar worden, voeg na 5 minuten de prei toe en gaar samen verder. Giet het vocht over in een tweede pan en doe er de room bij en kook in tot sausdikte. Fileer de rog en doe de vis samen met de groenten in de saus, warm even op. Roer gehakte peterselie en een nootje boter door het geheel. Warm de Pidy - Bouches poisson op, in een voorverwarmde oven op 200°C, tot ze mooi krokant zijn. Vul ze met de samenstelling en werk af met een pluksel peterselie.

Bouche van rog met kleine groentjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Burgers in schildpadvorm en pasta met groentjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroon op lage temperatuur en lentegroentjes
2 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pilav met groentjes, rozijnen en stukjes Quorn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pancakes met zout en zoet beleg
Bekijk recept

amuse bouche met garnalen
20 min
Bekijk recept
Bouride Bon Bouche
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bouche Barquette van zeevruchten
0 min
Bekijk recept
Bouche la reine
0 min
Bekijk recept