Bread-and-butter-pudding

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Leg in een beboterde ovenschaal een aantal aan beide zijden met boter besmeerde en met suiker bestrooide sneetjes brood. Giet hierover een mengsel van ei, melk en (vanille)suiker (de verhouding 1 ei op 50 ml is ongeveer goed, suiker naar smaak, plm. 1 eetlepel doe ik zelf). Eventueel kunnen er nog wat krenten, rozijnen of oranjesnippers over het brood gestrooid worden, voordat de melk erover gaat. Bestrooien met wat suiker en een paar klontjes boter en een half uur in een oven van 175 graden Celcius bakken, of 3-5 minuten in de magnetron en eventueel nog even onder de gril. Variatie: Het wordt extra lekker als je krentenbrood of suikerbrood gebruikt i.p.v. gewoon brood. Een blokje voor anijsmelk door het ei-melkmengsel i.p.v. vanillesuiker is ook erg lekker. Er kan eventueel nog drank door de melk. En schijfjes appel met kaneel tussen het brood.

Bread-and-butter-pudding is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Griekse bougatsa
70 min Nagerecht
Bekijk recept
Frambozendroom
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Bread & butterpudding met banaan
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Bread- en butterpudding met pruimen
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Bread en butterpuddinkjes met amandelen en basterdsuiker
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Bread and butter pudding
20 min Nagerecht
Bekijk recept