Bloemkool met kaas uit de oven

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
: Breng in een grote pan water aan de kook en voeg de pasta en een scheutje olijfolie toe. Kook in ca 8 min onder af en toe roeren beetgaar. Stort de pasta in een vergiet, spoel hem af onder de koude kraan en laat hem uitlekken. Kook de bloemkoolroosjes in een grote pan water in 10-15 min net gaar. Giet het kooknat af, maar bewaar het. Doe de bloemkool terug in de pan. Doe circa een derde van de bloemkool met 50 g boter en genoeg kooknat in een keukenmachine en maak een zachte puree. Roer de bloemkoolpuree door de bloemkoolroosjes en breng het geheel op smaak met zout en peper. Doe het bloemkoolmengsel in een ovenschaal en zet het apart. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Maak het kruimellaagje. Doe de pastina met havervlokken, gemalen noten, ui, knoflook en gedroogde tijm in een mengkom. Voeg wat zout en peper toe en wrijf de boter erdoor tot het mengsel op grof broodkruim lijkt. Strooi het kruim over het bloemkoolmengsel en strooi daar de geraspte kaas over. Bak het gerecht in ca 35 min knapperig en goudbruin. Smakelijk !

Bloemkool met kaas uit de oven is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept