Struisvogelsteaks met pittige frambozensaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voor de saus: Smelt 1 eetl. boter in een pan en laat de fijn gesneden sjalotten glazig stoven (niet kleuren). Blus met de rode wijn en doe er de frambzencoulis bij. Voeg er een 1/2 blokje kippenboulion tijm en laurier aan toe. Laat op een hoog vuur zonder deksel tot de helft inkoken. Verhit 2 eetl. boter in een braadpan en leg er struisvogelsteaks in. Laat 2 min. kleuren. Draai het vlees om en laat het opnieuw 2 min. kleuren. Zet het vuur laag en laat 15 à 20 min gaar worden (volgens dikte). Neem het vlees uit de pan en hou het warm. Giet de frambozensaus door een zeef in de braadpan. Druk het vocht er goed uit. Schraap de braadpanresten in de pan goed los. Breng aan de kook met de room en laat lichtjes inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met frietje en sla. U kunt de steak naar smaak, zowel rood als rosé eten.

Struisvogelsteaks met pittige frambozensaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met frambozensaus
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Chocolademousse met frambozensaus
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Griesmeelpudding met frambozensaus
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Struisvogelsteaks met picklessausje
0 min
Bekijk recept
Gemarineerde struisvogelsteak met courgette
0 min
Bekijk recept
Struisvogelsteak Stroganoff
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Struisvogelsteak Stroganoff
0 min
Bekijk recept