Spinazietaart met eieren en Danabluekaas

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- In een kom de kwark met 4 eetl olie losroeren. Bloem en ? theel zout erdoor roeren. Met koele hand snel tot soepel deeg kneden.
- Springvorm met 1/2 eetl olie invetten. Deeg in de vorm uitdrukken. Bodem bestrooien met paneermeel. Tot gebruik in koelkast zetten. Eieren ca. 8 minuten bijna hard koken. Onder koud stromend water afspoelen en laten afkoelen. Spinazie schoonmaken en wassen. Met aanhangend water in de pan doen. Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Op matig vuur spinazie in ca. 5 minuten laten slinken, af en toe omscheppen. Nog ca. 2 minuten zachtjes koken. In een vergiet doen en met een lepel goed het vocht eruit drukken (anders wordt de taart te nat). Spinazie grof hakken. In steelpan witte saus maken met melk en wijn volgens gebruiksaanwijzing op het zakje. Danablue erboven verkuimelen en blijven roeren tot kaas geheel is opgelost. Basilicum en peper toevoegen.
- Eieren pellen en halveren. Halve eieren over deegbodem verdelen. In een kom spinazie en kaassaus goed mengen. Op eieren scheppen en gladstrijken. Taart in midden van de overn in ca. 40 min gaar en goedbruin bakken. **Tip:** - Smaakt zowel warm als koud lekker. Pas wel op, spinazie mag na het koud worden niet meer verwarmd worden (dan komt er namelijk nitraat vrij)!

Spinazietaart met eieren en Danabluekaas is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Komkommersoep
0 min
Bekijk recept

Spinazietaart met pijnboompitten
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige ei-spinazietaart
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazietaart uit Romagna
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazietaart met geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept