Kipfilet in bladerdeeg

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225° C. Ontdooi het bladerdeeg (bladen losmaken, niet op elkaar leggen). Kipfilets kruiden met zout, peper en eventueel kipkruiden. Bak de kipfilet enkele minuten (niet gaar!) in de pan met boter, zodat beide zijden bruin zijn. Laat de kipfilet hierna goed uitlekken op keukenpapier. Snij zonodig de korstjes van de kaas en smeer op de plakken kaas een laagje kruidenboter. Leg twee plakken bladerdeeg een klein beetje over elkaar heen en druk ze aan elkaar vast. Leg hierop een laagje kaas, daarop de kipfilet en daarop weer een laagje kaas. Leg hierbovenop het derde plakje bladerdeeg en probeer het pakketje zo goed mogelijk dicht te maken (met een druppeltje water plakt het beter). Voor een mooi bruin korstje kun je de pakketjes (aan de bovenkant) insmeren met water of ei(geel). Leg de pakketjes 25 minuten in het midden van de oven (het kan lekken dus leg er iets onder bijvoorbeeld bakpapier). Serveren met een frisse tomatensalade.

Kipfilet in bladerdeeg is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tompouce met zalm en asperges
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept