Hespengebraad met fruit en gebakken aardappelen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat het fruit uitlekken en vang wat van het sap op. (±1 u 15 min.) Was de aardappelen schoon en kook ze gaar in de schil in lichtgezouten water. Bak het stuk gebraad langs alle kanten bruin en kruid met peper en zout. Laat verder gaar worden in een braadslee in de oven op 200 °C (± 45 min.) of in een grote kookpan op matig vuur gedurende 60 min. Haal het vlees uit de braadslee (kookpan) en hou warm. Maak de braadresten van het vlees los met het sap van het fruit. Laat even opwarmen en voeg 1 bouillonblokje toe, opgelost in 1/4 dl warm water. Laat even doorkoken en bind op het einde eventueel met instantsausbinder als de saus te vloeibaar is. Als de aardappelen gaar zijn, snij ze dan in schijven van 1 cm en bak ze goudbruin in een pan met boter. Snij het vlees in plakken. Dien op samen met 2 stukken fruit, wat aardappelen en giet de saus over het vlees.

Hespengebraad met fruit en gebakken aardappelen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hespengebraad met kruiden
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hespengebraad in bladerdeeg
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkool met hespengebraad
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hespengebraad met vijgen-mosterdglazuur
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept