Hongaarse gehaktballen met Paprika-Tomatensaus.

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe het gehakt in een mengkom. Prak de gekookte aardappelen heel fijn. Snipper het ontbijtspek. Voeg beide toe aan het gehakt, evenals het zout, de peper en de paprikapoeder. Meng alles stevig door elkaar en maak er 4 mooie ballen van. Braad de gehaktballen in de koekenpan onder half gesloten deksel aan alle kanten bruin en gaar in ca. 25 minuten. Haal ze uit de pan en leg ze even weg. Verwijder de meeste braadboter en doe de grof gehakte ui in de pan. Daarbij de in blokjes gesneden paprika en de ontvelde en in stukken gesneden tomaten. Op hoog vuur alles lekker aanzetten en vervolgens afblussen met de bouillon. Eventueel binden met allesbinder. Doe de inhoud van de blik bruine bonen in de pan met ui, paprika en tomaten. Voeg wat chilipoeder toe of cayennepeper. Alles om en om scheppen en tenslotte de gehaktballen toevoegen. Nog even doorwarmen en dan de inhoud overdoen in een schaal. Breng een beetje kwark op smaak met peper en zout en leg op elke bal een bescheiden schepje.

Hongaarse gehaktballen met Paprika-Tomatensaus. is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gevulde Hongaarse paprikasoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hongaarse kipgoulash
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Abrikozen-banaanspringroll met vanille-citroengrassaus
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Pasta op Hongaarse wijze
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept