Hollandse groentensoep

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Breng de mergpijp, soepvlees met de soepgroenten, runderbouillontablet en 1 liter water aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep minimaal 2 uur trekken.
- Schenk de soep door en zeef met een schone theedoek erin en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd eventueel het soepvlees kleiner en voeg het toe aan de bouillon.
- Breng het gehakt op smaak met de gehaktkruiden en draai kleine balletjes van het gehakt.
- Was de bospeentjes en snijd ze in dunne, lange reepjes van ca. 5 cm. Was de prei en de bleekselderij en snijd ze in even lange reepjes. Was de bloemkool en haal er kleine roosjes af. Haal de sperziebonen af en breek ze.
- Breng de bouillon aan de kook en voeg de gehaktballetjes met de groenten toe. Laat de soep ca. 10 minuten zachtjes koken.
- Schep in iedere kom een bergje groenten en schep de soep met de gehaktballetjes erop.

Hollandse groentensoep is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Groene-groentensoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentensoep met witte kaasblokjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentensoep met ballen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kippen-groentensoep met salsa verde
Bekijk recept

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse spruiten uit de koekenpan
20 min-
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept