Hertenfilet met rodewijnsaus

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 70° C en zet de borden erin. Bestrooi de hertenfilets met zout en peper. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met olijfolie en doe het vlees in de pan. Voeg dan een klontje boter toe en bak de hertenfilets aan beide zijden bruin. Haal het vlees uit de pan en leg ze op een voorverwarmd bord in de oven. Bak in het overgebleven braadvet de sjalotsnippers tot het glazig ziet. Voeg de wijn, Port en kalfsfond toe, laat inkoken en controleer de smaak. Corrigeer zonodig met zout en/of peper. Doe ook de vrijgekomen vleessappen bij de saus en roer alles goed dooreen. Lekker bij gegratineerde aardappels en beetgaar gekookte groene boontjes

Hertenfilet met rodewijnsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde rosbief met tutti frutti
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met rodewijnsaus en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rosbief in saliesaus met appel en geroosterde groenten
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Picanha met rodewijnsaus en blauwe bessen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hertenfilet met kruidenrub en geroosterde aardappel en wortel
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenfilet met braambessensaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenfilet met balsamicosausje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenfilet in notenkorst
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept