Hertenbiefstuk met cantharellen

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

(kan 1 dag van tevoren): - In pan cognac en fond aan de kook brengen. - Op hoog vuur onafgedekt in ca. 5 minuten tot 1 dl laten inkoken. - Laten afkoelen en tot gebruik in de koelkast zetten. Bereiden: - Hertenbiefstukjes op kamertemperatuur laten komen. - 4 Borden voorverwarmen. - Cantharellen schoonvegen met keukenpapier. - Halvarine in koekenpan verhitten. - Hertenbiefstukjes bestrooien met zout en peper en in 4 minuten bruin bakken, halverwege keren. - Biefstukjes uit de pan nemen en in aluminiumfolie wikkelen om warm te blijven. - Sjalot en cantharellen aan bakvet toevoegen en ca. 1 minuut al omscheppend bakken. - Intussen saus (opnieuw) in pannetje opwarmen, demi crème fraiche toevoegen en zachtjes eierwarmer. - Op smaak brengen met zout en peper. - Saus op warmen borden scheppen. Biefstukjes in midden leggen. Garneren met cantharellen.

Hertenbiefstuk met cantharellen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Heldere bouillon met cantharellen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Tamme eendenborst met oestersaus
45 min-
Bekijk recept

Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met kastanjechampignons en aspergepunten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met portsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodewijn-wildfondue met linzen
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept