Hazenpeper

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Ui pellen en fijn snipperen. Hazenbouten afspoelen met koud water en droogdeppen met keukenpapier. Bouten bestrooien met zout en peper. In grote braadpan 40 g boter verhitten en bouten in porties in ca. 10 minuten rondom bruinbakken. Bouten uit pan nemen. Spekreepjes en ui ca. 3 minuten zachtjes bakken in achtergebleven bakvet. Bloem erdoor roeren en kort meebakken. Bier, jenever en fond erbij schenken en mengsel al roerend aan de kook brengen. Knoflook erboven uitpersen. Hazenbouten, tijm, laurier, helft van suiker en peper toevoegen. Hazenbouten afgedekt in ca. 2 uur gaar stoven. Af en toe keren. Intussen sjalotjes pellen en halveren. In koekenpan rest van boter verhitten. Sjalotjes met wat zout en rest van suiker in ca. 10 minuten zachtjes lichtbruin bakken. Sjalotjes door hazenpeper roeren en ca. 5 minuten meestoven. Tijm en laurier verwijderen. Hazenpeper op smaak brengen met zout en peper. Lekker met gekookte aardappels, aardappelpuree, gestoofde witlof, spruitjes of knolselderijpuree.

Hazenpeper is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Hazenpeper
2u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenpeper onder pureedakje
5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke hazenpeper
120 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle hazenpeper
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hazenpeper
2u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenpeper onder pureedakje
5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke hazenpeper
120 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle hazenpeper
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept