Vlaams-Brabants gebak

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Brokkeldeeg: zeef de bloem op een zuivere werktafel snijd de boter in kleine stukjes maak in het midden van de bloem een kuiltje en doe daarin de suiker, het ei, en de boterklontjes kneed met koele handen het geheel tot een stevig deeg bol het deeg op en wikkel het in folie laat 2 uur rusten in de koelkast Cakedeeg: doe de zachte boter in een kom en roer er langzaam de suiker door voeg de eierdooier toe en meng goed zeef de bloem boven de kom en spatel deze door het beslag schep daarna het stijfgeklopte eiwit door het deeg Verdere bereiding: bekleed een hoge taart- of cakevorm met het brokkeldeeg bestrijk het deeg met rabarberconfituur lepel het cakedeeg over de rabarberconfituur schuif het geheel 15 minuten in een oven op 180°C schik de in 4 gesneden (geschilde) appelen (of peren) erop en schuif het gebak opnieuw in de oven gedurende 15 minuten bestrijk het gebak warm met perzikenconfituur, vermengd met bloemsuiker laat verder afkoelen Suggestie: Dit gebak kunt u lichtjes besprenkelen met een zoete likeur zoals Drupke uit Zoutleeuw of Tiense likeur.

Vlaams-Brabants gebak is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

De levensgevaarlijke spin
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Mueslireep met fruit en noten, geglaceerd met yoghurt
Snack
Bekijk recept
Zoete schuimomelet met bosvruchtencompôte
30 min - Nagerecht
Bekijk recept

Vlaamse runderstoof
Bekijk recept
Vlaams pasteitje
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Vlaams stoofvlees met Duvel
170 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw op z'n Vlaams
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept