Briochetulband

20
25 min
Gebak
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng in een kom de bloem met de gist, poedersuiker en 1/2 tl zout. Maak in het midden een kuiltje en schenk de melk, boter en eieren erin. Meng alles met de handmixer in 5 min. tot een soepel en vochtig deeg. Meng tot slot de rozijnen erdoor.
  • 2 Verdeel de amandelen over de bodem van de tulbandvorm en leg het deeg erop; vul de vorm voor niet meer dan twee derde. Dek de vorm af met een schone theedoek. Laat het deeg op een warme plaats ca. 1 uur rijzen tot de vorm helemaal vol is met deeg.
  • 3 Verwarm de oven voor op 175 °C. Schuif de vorm in het midden van de oven en bak de tulband in 50 min. goudbruin en gaar. Keer de tulband uit de vorm op een rooster en laat hem uitdampen en afkoelen. Bestuif de tulband vlak voor het serveren met poedersuiker. Een verrassend luchtig brood verrijkt met ei. Lekker met gezouten roomboter of de sinaasappel-kaneelboter (zie tip).

Briochetulband is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker