Geroosterde maïskip met sjalotten

4
1u30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 175 °C. Kip bestrooien met zout en peper. In braadpan boter verhitten en kip bruin bakken. Kip in schaal leggen. In achtergebleven braadvet sjalotten 3 minuten bakken, knoflook toevoegen en 2 minuten meebakken. Bestrooien met dragon. Sjalotten en knoflook rond kip scheppen. Azijn en wijn in hete braadpan schenken. Aanbaksels losroeren en braadvocht rond kip schenken. In midden van oven kip in ca. 1 uur gaar braden, regelmatig bedruipen met braadvocht. Kip op serveerschaal leggen, sjalotten en knoflook eromheen scheppen. Warmhouden onder aluminiumfolie. Fond door braadvocht roeren. Overdoen in steelpan. Crème fraîche toevoegen en al roerend verwarmen tot lichtgebonden saus. Op smaak brengen met zout en peper. Saus apart erbij geven. Serveren met rijst en in sinaasappelsap gekookte worteltjes.

Geroosterde maïskip met sjalotten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Avocadosoep met tabasco
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept