Kip met veertig teentjes knoflook

4
1u30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ansjovis ca. 30 minuten in melk leggen om te ontzouten. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand
  • 3 Ansjovis uit melk nemen en fijn snijden of in keukenmachine fijn malen. Vel van kip aan borstzijde met wijsvinger losmaken van borstvlees en ansjovis tussen borstvlees en vel verdelen. Rozemarijn fijnsnijden en door olie mengen. Deel van oliemengsel met kwastje over kip verdelen. Kip bestrooien met peper. Rest van olie in braadslede schenken. Kip in braadslede leggen en ongepelde teentjes knoflook eromheen leggen. In warme oven kip in ca. 75 minuten goudbruin braden, af en toe bedruipen met braadolie. Kip met teentjes knoflook op schaal leggen. Aan tafel aansnijden. Lekker met waterkerssalade.

Kip met veertig teentjes knoflook is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kaas-garnalensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept