Taboulé met knoflookmosselen

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Couscous volgens gebruiksaanwijzing in kokend water wellen. Tomaten in vieren snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Komkommer in de lengte halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen. Komkommer in smalle repen snijden en vervolgens in kleine blokjes. Blad van peterselie en munt fijnhakken. Couscous met vork losmaken en 2-3 el citroensap, 3 el olie, ui, verse kruiden en blokjes komkommer en tomaat erdoor scheppen. Couscoussalade (= taboulé) op smaak brengen met zout en peper. Mosselen wassen en controleren: kapotte exemplaren en openstaande mosselen die na tik tegen aanrecht niet sluiten weggooien. Mosselen met knoflook in (mossel)pan omscheppen. Rest van citroensap en olie erover sprenkelen. Mosselen afgedekt op hoog vuur ca. 8 min. verwarmen, tot alle schelpen openstaan. Pan tussentijds regelmatig schudden. Mosselen in vergiet laten uitlekken, dichtgebleven exemplaren weggooien. Taboulé op vier borden scheppen en mosselen ernaast leggen.

Taboulé met knoflookmosselen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Romige knoflookmosselen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knoflookmosselen Met Pesto Pasta
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken Knoflookmosselen Uit Dublin (Ierland)
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatenbrood Met Knoflookmosselen
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Taboulé van de kapitein
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Taboulé van quinoa met garnalen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Taboulé met gegrilde kip
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Libanese taboulé
Bijgerecht
Bekijk recept