Zeebaars met kappertjes en kruidentomaatjes

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Laat de zeebaarsfilets grotendeels ontdooien (1 u op kamertemperatuur of 5 min. op ontdooistand in de microgolfoven) en dep goed droog.
- Snij de tomaten in twee.
- Meng 2 eetl. mosterd, 2 eetl. paneermeel, 2 eetl. fijngesnipperde peterselie en 3 eetl. olijfolie tot een gladde pasta. Kruid met peper en zout.
- Schik de halve tomaten in een ovenschotel en bedek met een laagje peterseliemengsel. - Begin met de saus: smelt 2 eetl. boter in een steelpan en doe er de zeer fijngesnipperde sjalotten in. Laat op een zacht vuur ongeveer 5 min. stoven, zonder te kleuren.
- Voeg de witte wijn en de visfond toe en laat op een hevig vuur tot de helft inkoken.
- Voeg de zure room toe en laat inkoken tot een licht gebonden saus. Werk af met kappertjes, verse gesnipperde dragon, peper en zout.
- Schuif ook de schotel met tomaten in de oven (180°C) en laat 12 à 15 min. bakken. Voor een krokant korstje schakelt u de laatste 1 à 2 min. de grill aan.
- Verhit de olijfolie in een brede braadpan en leg er de zeebaarsfilets in met de velkant naar onder (gebruik indien nodig 2 pannen, zodat de visfilets meer ruimte hebben). Laat 1 min. bakken op een hevig vuur.
- Draai de filets voorzichtig om met een spatel. Laat nog 2 à 3 min. verder bakken en kruid met peper en zout.
- Schep een bedje saus op de borden en leg er de zeebaars op. Schik er de kruidentomaatjes naast en serveer met verse tagliatelle of gekookte primeuraardappelen.

Zeebaars met kappertjes en kruidentomaatjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Tartaar van zeebaars
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tartaar van zeebaars met hazelnoten en rucola
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zeebaarsfilet in de oven met citroentijm
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken zeebaars met zoete rode peper
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept