Zeeduivel met rozijnspinazie

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was en droog de zeeduivel en snijd flinke moten. Meng de geperste knoflook en de paprikapoeder in een ruime kom en voeg gemalen zwarte peper en zout toe. Roer er een paar druppels olie door tot de massa "smeerbaar" is. Voeg de moten vis toe en rol ze door de marinade tot ze egaal bedekt zijn. Laat 20 minuten trekken in de koelkast. Verhit wat olie in een pan en bak de vis (met de marinade erbij) rondom aan. Blus af met de witte wijn, breng zachtjes aan de kook en laat onder deksel nog enige minuten garen. Doe de vis in een passende ovenschaal en kook het vocht in tot de helft. Voeg de room toe, laat nog even doorkoken en roer er een klontje boter door. Giet de saus over de vis, bestrooi met een lekker laagje geraspte kaas en laat onder de gril gratineren. Laat de rozijnen even wellen in wat kokend water. Verhit een wok met wat olie en fruit de knoflook hierin met de sjalot en de pijnboompitjes. Voeg de spinazie beetje voor beetje toe en laat slinken en eventueel overtollig water verdampen. Doe nu ook de rozijnen erbij en breng op smaak met zout en eventueel peper. Serveer de vis met een bergje zoete spinazie met daarop wat krokante croutons.

Zeeduivel met rozijnspinazie is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Visblokjes met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokosduivel met tropische salsa en passiesaus
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Visblokjes met vijfkruidenpoeder
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vis in salade op z’n Andaloesisch
35 min Voorgerecht
Bekijk recept