Zeevruchtensoep uit Galapagos

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Maak de vis schoon, zout en snij de vis in grote dobbelstenen.
- Was de sinaasappel en rasp de schil.
- Kook de mosselen kort en bewaar het vocht.
- Verhit de olijfolie in een ruime kookpan en fruit daarin de ui, venkel en knoflook tot alles lichtjes bruint.
- Schik de vis en de krabscharen erbovenop en voeg de kruiden, de pindakaas en de tomaten toe.
- Blus af met witte wijn en mosselvocht.
- Laat alles 8 tot 10 minuten op een zacht vuur sudderen onder gesloten deksel.
- Voeg de gepelde scampis, de mosselen en de gehakte peterselie toe en warm alles op zonder veel roeren, zodat de vis heel blijft.
- Breng alles op smaak met zout en cayennepeper. tip: - Verdeel de vis en de krabscharen over zes soepborden (liefst aardewerk) en schenk de bouillon er overheen, bestrooi met geraspte sinaasappelschil en de fijngehakte pinda's.

Zeevruchtensoep uit Galapagos is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Romige zeevruchtensoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lichte zeevruchtensoep met kokosmelk
20 min
Bekijk recept
Zeevruchtensoep met gedroogde ham
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zeevruchtensoep Met Citroen
10-20 min -
Bekijk recept