Zoetzuur varkensvlees met Kriek

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snipper de gember in lucifergrootte. Snijd de ui in halve ringen. Pel de paprika's en snijd in repen of blokjes. Snijd de ananas in blokjes. Snijd het vlees in reepjes, kruid met peper en zout en bestrooi ev. met bloem. Schud het teveel aan bloem af. Zet de wok op het vuur en verwarm tot flink heet. Laat enkele el. arachideolie in de wok warm worden. Bak het vlees rondom bruin Schep uit de wok en laat uitlekken en korsten op keukenpapier. Veeg de wok even uit, verwarm opnieuw op het vuur, doe er arachideolie in. Fruit eerst de gember aan en bak vervolgens de andere groeten en de ananas (2-3min). Blus af met de Kriek. De alcohol zal verdampen en de krieksmaak zal blijven. Voeg een lepeltje tomatenpuree toe, enkele druppels lichte sojasaus en ev. een snuifje Demerara suiker. Kruid met veel zwarte peper en een beetje zout. Voeg het vlees opnieuw toe en laat alles even doorwarmen. Breng op smaak met de azijn.

Zoetzuur varkensvlees met Kriek is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kriekensorbet
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Sabayon met Belgische kriek
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Jonge patrijsfilets met kriek
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kersensorbetijs Met Kriek Belle-Vue
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept

Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Clubsandwich met forelsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar met remouladesaus en groenteroerbak
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept