Zomersoep met verse basilicum

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Hak de sjalot fijn. Dop de erwtjes en de tuinbonen. Snij de prinsessenboontjes in stukjes van anderhalve centimeter, de wortel en courgette in dobbelsteentjes en de prei in reepjes. Hak de look fijn. Houd de sjalot en courgette apart. Bak de sjalot glazig in de olijfolie. Voeg alle groenten,uitgezonderd de courgette, toe en laat eventjes zweten. Voeg tijm, bonenkruid, de look en de groentebouillon toe. Breng de soep aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken. Voeg de pasta toe en na 5 minuten ook de dobbelsteentjes courgette. Spijs zonodig met peper en zout. Snij de basilicum in fijne reepjes en laat even meekoken. Serveer met lookbroodjes.

Zomersoep met verse basilicum is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Meloensoep met basilicum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept

Zomersoep: gazpacho
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groene zomersoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Japanse Gekoelde Zomersoep
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Fijne Russische koude Zomersoep
0 min
Bekijk recept