Zomerse rijstsalade met tonijn

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de rijst beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik wel groentebouillon in plaats van water. Laat het builtje uitlekken, scheur open en stort in een brede slakom. Hussel los met een vork en laat afkoelen. Doe voor de vinaigrette alle ingrediënten in een bokaaltje met schroefdeksel. Schroef dicht, schud goed en bewaar tot gebruik in de koelkast. Voor gebruik opnieuw even schudden. Stel de salade samen door alle ingrediënten luchtig door de rijst de mengen. Doe dit bij voorkeur met je handen. Begin met de erwtjes, worteltjes en paprika. Als die goed gemengd zijn met de rijst, ga dan verder met de tonijn, artisjok en tomaat. Bedruppel vlak voor het opdienen met wat vinaigrette en werk af met enkele blaadjes peterselie. Geef nog wat vinaigrette apart. Neem je het slaatje mee op picknick, neem dan de vinaigrette apart mee en verdeel die pas bij het eten over de rijst.

Zomerse rijstsalade met tonijn is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappeltortilla tomaat en tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Zomerse maaltijdsalade met garnalen
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse chili con carne met Opperdoezers
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse pastasalade met gerookte kipfilet
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept