Zwaardvis in romige speksaus

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Sjalotjes pellen, halveren en in dunne ringen snijden.
- Vier plakjes spek in dunne reepjes snijden. Spekjes in droge koekenpan twee minuten zachtjes bakken, sjalot toevoegen en 1 minuut meebakken. Fond en wijn toevoegen en op hoog vuur tot ongeveer 1 dl inkoken. Twee dl slagroom toevoegen en saus tot ongeveer 2 dl laten inkoken. Saus tot gebruik in koelkast bewaren.
- Elke moot zwaardvis in drie stukken snijden en bestrooien met peper. Rest van spek om zwaardvismootjes heenwikkelen en vastzetten met een prikker.
- In braadpan olie verhitten en zwaardvis in ongeveer 6 minuten goudbruin bakken, halverwege keren.
- Saus opnieuw aan de kook brengen. Van vuur af halen en de rest van de slagroom (50 ml) erdoor roeren. Op smaak brengen met peper.
- Saus over borden verdelen. Op elk bord drie mootjes zwaardvis op elkaar leggen. Sateprikker erdoor steken.
- Garneren met een takje selderij.
- Lekker met aardappelkroketjes en haricots verts.

Zwaardvis in romige speksaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gnocchi met walnoten-speksaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met romige kaas-speksaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zwaardvissteak Met Romige Speksaus
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bruine Bonen Met Speksaus
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pesce spada in camicia con frutto della passione e spaghetti con verdure grigliate (gepocheerde zwaardvis met passievrucht en spaghetti met gegrilde groente)
45 min-
Bekijk recept
Crostata pi pesce spada (zwaardvistaart)
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Salade met zwaardvis
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Vispotje met paprika en tomaat
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept