KEUKENPIETENSPECULAAS

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verder een diepe beslagkom, een schone keukenhanddoek, een deegrol of glazen fles, speculaasvormpjes, steekvormpjes of een aardappelmes. Weeg alle ingredienten zorgvuldig af. Zet de boter een uurtje van tevoren in de kamer, zodat ze zacht kan worden. 1. Doe boter en suiker in de beslagkom en meng met (schone) handen. Voeg bloem, bakpoeder, kaneel en speculaaskruiden toe en kneed verder. Als het goed is zal het deeg nu kruimelig worden.

2. Klop het ei los in een kommetje en giet het bij het deeg. Kneed verder tot je een glad en soepel deeg krijgt.

3. Vorm een bal van het deeg. Leg een schone keukenhanddoek over de kom en laat de deegbal minstens een nacht rusten.

4. (Dag 2) De oven voorverwarmen op 180 graden C. Rol het deeg tot een dikke worst. Van die worst kan je plakken snijden (ongeveer 1 cm dik) die je in speculaasvormpjes drukt. Bestrooi de vormpjes vooraf met bloem.

5. Als je geen speciale vormen hebt, kan je het deeg met de deegrol uitrollen tot een dikke lap waaruit je figuurtjes snijdt of steekt (met steekvormpjes). Je kunt ook figuurtjes 'boetseren'. Hou het simpel want het deeg wordt morsig als je het te veel bewerkt. En zorg ervoor dat de figuurtjes overal ongeveer even dik zijn, zodat de baktijd gelijk is.

6. Schik de koekjes op een met bloem bestoven bakplaat; laat ouders die in een schuif stoppen en laat ze ongeveer 10 minuten bakken. Hou de speculaas in de gaten, want hij verbrandt snel. Laat de koekjes afkoelen. Bewaar ze in een blikken trommel of eet ze meteen op. Smakelijk !

KEUKENPIETENSPECULAAS is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker