Met roomkaas gevulde vijgen

4
15 min
Snack
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vijgen per 4 met steeltje naar boven op magnetronbestendig bordje leggen. Bordjes vijgen na elkaar 30 sec. op hoogste stand (700 watt) in magnetron verwarmen, zodat ze oorspronkelijke volume en bolle vorm terugkrijgen. Met keukenschaar steeltjes van bovenkant knippen en vijgen dan voorzichtig kruislings insnijden. Pistachenootjes grofhakken en in droge koekenpan kort roosteren. In kom roomkaas mengen met helft van pistachenootjes, 1/2 el anijsdrank en zout en peper naar smaak. Vijgen met behulp van theelepel met roomkaasmengsel vullen. Vijgen zo veel mogelijk in oorspronkelijke vorm terugvouwen. Vijgen op schaaltje leggen, bovenkant bestrooien met rest van pistachenootjes en rest van anijsdrank erover druppelen.

Met roomkaas gevulde vijgen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept

Caribische gazpacho met Pan Franses
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappelstamppot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept