Meng voor het deeg alle ingrediënten en kneed ze vlug tot een soepel geheel. Laat het deeg afgedekt minstens een half uur in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 180º C. Rol het deeg uit tot een ronde lap en bekleed de vorm, of druk het gelijkmatig uit in de vorm. Leg een vel aluminium folie op het deeg en vul de vorm met porseleinen bakerwten of droge peulvruchten. Bak de bodem 15 minuten voor op de onderste richel van de oven. Neem de vorm uit de oven, verwijder de steunvulling en folie en laat het deeg even uitdampen. Snijd de gewassen of geschilde appels doormidden, verwijder de klokhuizen en snijd de helften in schijfjes. Bestrijk de bodem met lemon curd en schik hierop dakpansgewijs de appelschijfjes. Bak de taart 25 minuten op de onderste richel van de oven. (Hetelucht oven op 160º C.) Wanneer de taart uit de oven komt, bestrijk je hem met abrikozenjam die je van te voren even hebt verwarmd.
Appeltaart met lemon curd en abrikozenjam is een recept van Jerryke's Cuisine