anna's Rijst/courgettetaart

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de rijst gaar en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de courgette en rasp hem grof. Kook de geraspte courgette ca. 3 minuten in 250 ml. water met het bouillonblokje en laat heel goed uitlekken. Druk zoveel mogelijk vocht eruit. Klop 1 ei los en meng dit met 50 gram geraspte kaas door de rijst. Verdeel het rijstmengsel over de bodem van een ingevette vorm van 20 cm. of een ovenschaal, strijk het glad en druk het stevig aan. Bak de rijstbodem ca. 7 minuten in de oven. Klop intussen het andere ei los in een kom met de slagroom. Schep de rest van de kaas, de uitgelekte courgette, de hamblokjes en de bieslook erdoor. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Verdeel het mengsel over de rijstbodem en bak de taart in nog ca. 40 minuten bruin en gaar.

anna's Rijst/courgettetaart is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Hartige courgettetaart met zalm
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mozzarella-courgettetaart
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Supersnelle courgettetaart
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettetaart met geitenkaas en beenham
25 min
Bekijk recept

Hugo
10 min Snack
Bekijk recept
Poirini
10 min Snack
Bekijk recept
Rosecco
Snack
Bekijk recept
Annarosa's
10 min Snack
Bekijk recept