Mosselen in de wok met rijst

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de uitgelekte mosselen droog door ze over een stuk keukenpapier of een droge theedoek te laten rollen. Verhit een wok en laat de olie er even door walsen. Fruit de ui tot ze glazig ziet. Roer knoflook er door en voeg na een minuut de paprika reepjes toe. Laat alles onder onder voortdurend roeren en omscheppen 3 minuten bakken. Voeg de sherry,suiker en vier eetlepels warm water toe, laat alles een minuut koken. Schuif alle ingredienten naar een zijde van de wok. Strooi allesbinder over het vocht op de bodem van de wok Voeg naar eigen smaak wat zout toe roer alles goed door. Schep eerst tomaten reepjes en daarna de overige ingredieenten door de kokende saus. Verdeel het gerecht onmidelijk over voorverwarmde borden en strooi bieslook er over. Tip geef drooggekookte rijst apart er bij

Mosselen in de wok met rijst is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept