Gevulde parelhoen met truffeltapenade

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Neem voor de witte wijn bij voorkeur een Italiaanse witte wijn.
- Snijd de borst en de boutjes los van de parelhoenders en leg ze opzij. Zet de rest van de parelhoenders op met de winterpeen, prei, ui, tomaat, witte wijn, peperkorrels, foelie, laurier en salie. Voeg eventueel nog wat water toe.
- Trek van de karkassen in zes uur een mooie geurige fond.
- Hak de olijven samen met de truffel en truffelolie in de keukenmachine fijn. Snijd de parelhoenborstjes in en vul de opening met de truffeltapenade. Steek de opening dicht met een cocktailprikker.
- Bak de boutjes rondom aan in hete olijfolie en laat de boutjes in circa 40 minuten in de fond gaar worden.
- Neem de boutjes uit de fond. Zeef het vocht en kook het samen met de room in tot sausdikte.
- Verwarm de oven op 180 graden Celsius voor. Bak de gevulde borstjes aan beide kanten aan in hete olie en laat de borstjes in de op voorverwarmde oven in circa acht minuten verder gaar worden.
- Leg de in stukken gesneden borstjes en de boutjes op warme borden en schep de saus rond het gerecht.
- Lekker met verse pasta.

Gevulde parelhoen met truffeltapenade is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kaasfondue met truffel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Truffel-champignonmacarons
15 min Snack
Bekijk recept
Bruschette
30 min Snack
Bekijk recept
Broodje j'aime le brie
- 10 min-
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept