Krabkoekjes met mangosalsa

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de kabeljauw in blokjes. Snipper de knoflook en de geschilde gemberwortel. Controleer de krab op harde stukjes en snijd het krabvlees of de krabfantasy fijn. Snijd de bosuitjes in smalle ringetjes. Doe de kabeljauw, de knoflook, de gemberwortel, de eierdooiers, de tabasco en wat zout in de foodprocessor en laat kort draaien. Meng er de krab en de bosui door. Maak met vochtige handen twaalf afgeplatte balletjes van het mengsel en zet deze tot ze worden gebakken in de koelkast. Snijd het vruchtvlees van de geschilde mango en de ontvelde tomaat in blokjes. Snipper de ui. Schep de mango, de tomaat, de ui, de tabasco, het korianderpoeder, de gembersiroop, het limoen- of citroensap en de olijfolie in een kom door elkaar en laat afgedekt op kamertemperatuur rusten. Schep af en toe om. Verhit een laagje olie in een grote koekenpan. Bak de krabkoekjes in ca. 6 minuten aan beide kanten goudbruin. Rol de bladeren ijsbergsla op en snijd de rolletjes in ragdunne ringetjes. Verdeel de sla over de borden. Schep er de krabkoekjes op en schep er wat salsa naast. Geef de rest van de salsa apart.

Krabkoekjes met mangosalsa is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Indiase burger met mangosalsa en komkommer
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortilla's met garnalen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenmousse met mangosalsa
Nagerecht
Bekijk recept
Kip met avocado-mangosalsa
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Garnalen-krabkoekjes
20 min
Bekijk recept
Krabkoekjes
30 min Snack
Bekijk recept
Thaise Krabkoekjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Garnalen-krabkoekjes
10-20 min -
Bekijk recept