Kipreepjes in roomsaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de kipfilet in smalle reepjes en bestrooi ze met peper en zout. Was de peterselie en knip het klein. Maak de sjalotjes schoon en snijd ze klein. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken. Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin de kip in ± 5 minuten bruin en gaar. Neem het vlees uit de pan. Fruit de sjalot in de achtergebleven margarine glazig. Voeg de champignons toe en bak ze een minuut mee. Strooi de bloem er over en warm dit 1 minuut goed door. Giet de bouillon, de wijn en de slankroom erbij en laat dit al roerend aan de kook komen. Warm het vlees mee in de saus en maak de saus op smaak met peper en zout. Strooi er peterselie over. Lekker met snijbonen en rijst. Bewaar een rest afgedekt in de koelkast hooguit 2 dagen.

Kipreepjes in roomsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkorenpasta met spinazie-roomsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pasta met courgette roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sushi volcano surf'n turf
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettesalade met risotto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mini-kipwraps
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept