Kippenvinken op Luikse wijze

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de kippenvinken oppervlakkig ontdooien indien ze uit de diepvries komen. Snipper de sjalotten fijn. Snij de wortelen in schijfjes. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de gesnipperde sjalotten goudbruin. Haal ze uit de pan. Bak in dezelfde pan de kippenvinken en de spekblokjes op een matig vuur aan alle kanten goudbruin. Voeg de sjalotten toe, de wortelschijfjes, 2 eetl. Luikse siroop, de rozijntjes en 2 dl bier. Laat afgedekt gedurende 30 min. sudderen. Voeg nog wat bier toe als het vocht te veel verdampt. Haal het vlees uit de pan en houd warm. Werk de saus af met 1 eetl. azijn en bind indien nodig met instantsausbinder. Breng op smaak met peper en zout, en naar wens, nog een beetje Luikse siroop. Dien onmiddellijk op met frietjes. Dit is een variant op een bekend gerecht uit de Luikse keuken: “boulettes liégeoises”. Zoals veelal het geval in de streekkeuken bestaan er veel varianten van. Vaste waardes in dit gerecht zijn in elk geval gehaktballetjes, Luikse siroop en azijn. Dit gerecht is ook lekker met andere vinken (blinde vink of Ardense vink, maar laat in het laatste geval het spek weg).

Kippenvinken op Luikse wijze is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kippenvinken
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
kippenvinken in fruitige kerrie
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
kippenvinken in een fruitige kerrie
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippenvink met broccoli in bechamelsaus
0 min
Bekijk recept