Salade niçoise met geroosterde tonijn

4
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Haricots verts en aardappelplakjes in 5 min. beetgaar koken. Groenten en aardappelen in vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken. Eieren pellen en in partjes snijden. Artisjokharten afgieten en halveren. Ansjovisfilets droogdeppen met keukenpapier en in stukjes snijden. In kom citroensap met olie en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Haricots verts, aardappelplakjes, artisjokharten, ansjovis, bosui, paprika en tomaten voorzichtig omscheppen met grootste deel van dressing. Salade over vier borden verdelen en garneren met partjes ei en olijven. Grillpan verhitten. Tonijnsteaks met rest van dressing bestrijken. Royaal peper erboven malen. Tonijnsteaks in ca. 5 min. vanbuiten rosé grillen, halverwege keren. Tonijnsteaks op salade leggen.

Salade niçoise met geroosterde tonijn is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappeltortilla tomaat en tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept