Konijn op Doornikse wijze

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170°C. Laat de rozijnen en pruimen wellen in warm water. Kruid de konijnendelen en wentel ze door de bloem Smelt een klontje boter in een gietijzeren pan, braad hierin het vlees aan alle zijden goudbruin: voeg er de uischijven aan toe; laat ook bruinen en overgiet met 1/2 liter water. Voeg er de tijm. de azijn en de laurier aan toe en breng aan de kook. Laat 1 uur sudderen tot het vlees makkelijk loskomst van de beentjes. Voeg de gewelde pruimen en rozijnen 15 minuten voor het einde van de kooktijd bij het konijn. Serveer het konijn met gekookte aardappelen en de Doornikse salade. Voor de salade: plaats de ongepelde ui in een ovenschoteltje en bak deze gaar in 30 minuten in een voorverwarmde oven. Klop een dressing van de olie en de azijn en breng op smaak met peper en zout, Meng de groenten in een saladeschaal,pel de ui: snij in stukjes; meng door de salade en besprenkel met de dressing.

Konijn op Doornikse wijze is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept